Nou daar komt ie.

De eerste twee sluizen waren goed voor samen een twee uur wachten. Kom je bij de derde leg die an panne, goed voor een uur stilliggen. Dan een manoeuvre feestje van pousseurs en spitsen. Dus krijg ik te horen, de tweede schutting voor u meneer. En dan verlaat een pousseur het feestje en sukkelt de sluis in. Langzaam heeeeeeeeeeeeeeel laaaaaaangzaaaaaaam .

Hij vaart uit en dan komt er een feestganger aan waar weer op gewacht wordt. Op de ais zie dat de pousseur voor mij 5,9 km per uur vaart. Heb ik weer, eerst dacht ik, inhalen. Maar ondertussen is ie wel vier km voor mij en dus nog ongeveer 5 naar de volgende sluis. Dat ging niet meer. Dus er maar achter blijven sukkelen.

Wat fijn was, ik was steeds alleen tijdens het schutten. Maar je raad het al. Dat was daarna ook voorbij. Nu lig ik in Clery. Beneden de sluis. En het was een mooie dag.

Normaal is dit droog. Dus ook hier last van al die nattigheid.