Alweer een eind op weg.

Gisteren vertrokken uit Nogent sur Seine. Met stroompje mee en zo nu en dan 16 km per uur, lig ik nu voor sluis Ablon Vigneux. Morgen door Prijs. Een verhaal apart, op de heenweg heb ik politie aan boord gehad voor een controle. Alles ok bevonden behalve een document waaruit blijkt dat ik alleen mag varen in Frankrijk. Hier wisten we niks van, nooit van gehoord. Nu is Lieneke iemand van de koe bij de horens vatten, dus die heeft gelijk met de agente gebeld. Waar ik een visitekaartje van had gekregen. Het blijkt een verklaring te zijn voor schip en schipper, zo dat je met een goed uitgerust schip en met een goede gezondheid door het Franse land mag varen. Maar het blijft zo dat over een stuk van 10 km niet alleen gevaren mag worden,het stuk door Parijs. Alwaar ook geen alternatieve route is…. Uitermate vreemd, maar goed door het contact met de agente heb ik tot woensdag de tijd om alleen door te varen. En deze kwestie wordt binnenkort op het hoogste niveau besproken hier in Frankrijk. Dus misschien hebben we iets losgemaakt en wordt er iets veranderd . Ik hoop het.

Dan ook maar even een fotootje van de sluis.