Een verrassend eind vd dag.

Vanochtend om 6:00u. vertrokken uit Tournai.  Ons doel was (op het laaatste stukje v.h tij) de drijvende steiger bij Baasrode op de Neerschelde. Niet omdat Baasrode nou zo’n swingend Vlaams dorp is, (al zit er wel heel handig een goeie supermarkt vlakbij de kaai) maar het is een mooi stukkie de Neerschelde op en een prima uitgangspunt naar Antwerpen. Maar…. helaas waren we, door getut bij de laatste paar sluizen te laat in Merelbeke. Bijna vastklevend aan de prutterige blubber zijn we tóch de Neerschelde opgeschoven. Maar op een gegeven moment word je het zat om te ‘ploegen’ en hebben we besloten binnen de Dendersluis te overnachten. Aardige sluiswachter die het allemaal prima vond. Van een collega schipper kregen we nog ff de tip om rekening te houden met eventuele waterstandverhoging vannacht. Soms laten ze hier op het stukje Dender wat meer water inlopen, om ’s ochtends bij de eerste schutting voldoende waterpeil te houden. Mooi! Lange lijnen dus! We hebben net de auto weer op de roef gezet, doen ff een wijntje en gaan een tukkie doen. 

Hieronder op de foto de ‘bocht van Uitbergen ‘. We hebben ff wat ingehouden voor de bocht om de opvaart, die op dat moment de stroom in de kont had, ruimte te geven.